Građani Podgorice,
budite dio rješenja za zagađenje vazduha!

This project is finalized.
Thank you for your contribution!

Zašto nam je potrebna vaša pomoć

Čist vazduh je neophodan za naše svakodnevno zdravlje i dobrobit – u stvari, dostupnost vazduha se smatra ljudskim pravom. Međutim, realnost za previše građana širom EU i šire je da je izloženost nezdravom kvalitetu vazduha svakodnevno iskustvo.

Zagađenje vazduha je dalekosežan, transnacionalni problem. Zato rješenja za suočavanje sa ovim problemom i postizanje zdravog kvaliteta vazduha moraju da budu jednako dalekosežna i da uzmu u obzir stavove ljudi iz cijele Evrope.

Budite dio rješenja za zagađenje vazduha! Odgovaranjem na naš upitnik, doprinosite crowdsourcring-u najboljih ideja za zakonodavstvo koje radi na rješavanju zagađenja, prečišćavanju našeg vazduha i obezbjeđivanju zdravog kvaliteta vazduha za sve.


Šta je crowdsourcing

Crowdsourcing je jednostavno način rješavanja problema i kreiranja stvari povezivanjem online sa ljudima koje inače ne biste poznavali.


Saznajte više o našem projektu

CODE Europe je transnacionalno eksperimentisanje platformi e-demokratije za zajedničko kreiranje politika i istraživački projekat o e-participaciji. Projekat ima za cilj da omogući građanima da zajedno stvaraju rješenja za Evropu na temu „kvaliteta vazduha“ metodom crowdsourcing-a zakonodavstva u pet različitih zemalja, da implementiraju Digitalnu kontrolnu tablu za društveno slušanje kako bi se prikupila onlajn mišljenja o pitanju „kvaliteta vazduha“ i kako bi se razvila univerzalno primjenljiva metodologija za ocjenu iskustava e-participacije i etičke smjernice za društveno slušanje*.

* Društveno slušanje je proces prikupljanja i analize podataka iz onlajn izvora o ocjenama, očekivanjima i prijedlozima ljudi.

What are we crowdsourcing?

ECAS crowdsourcing platform hosts various projects. Please check below those that are the currently active and waiting for your contribution. Please visit a project's page and make an impact by answering just a couple of questions!

ECAS AWARDS 2024
popAI
European Dystopia
Citizenship Awards