Πολίτες της Αθήνας,
γίνετε μέρος της λύσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση!

This project is finalized.
Thank you for your contribution!

Γιατί χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας

Ο καθαρός αέρας είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινή υγεία και την ευημερία μας - μάλιστα το να έχουμε πρόσβαση σε αυτόν θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα. Ωστόσο, η πραγματικότητα για πολλούς πολίτες της ΕΕ, αλλά και πέρα από αυτήν, είναι πως η έκθεση σε ανθυγιεινό αέρα είναι κάτι που βιώνουν καθημερινά.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα εκτεταμένο, διεθνικό πρόβλημα. Αυτός είναι ο λόγος που οι λύσεις για να καταπολεμηθεί και να επιτευχθεί καλή ποιότητα αέρα πρέπει να είναι εξίσου εκτεταμένες και να λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις ατόμων από όλη την Ευρώπη.

Γίνετε μέρος της λύσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση! Απαντώντας το ερωτηματολόγιό μας, συμβάλλετε στο να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ιδέες για νομοθεσία για να καταπολεμήσουμε τη μόλυνση, να καθαρίσουμε τον αέρα μας και να διασφαλίσουμε μια υγιή ποιότητα αέρα για όλους.


Τί είναι το crowdsourcing

To crowdsourcing είναι απλώς ένας τρόπος για την επίλυση προβλημάτων και την παραγωγή πραγμάτων, φέρνοντάς σας μέσω του διαδικτύου κοντά με άτομα που διαφορετικά δε θα γνωρίζατε.


Μάθετε σχετικά με το πρότζεκτ μας

Το CODE Europe είναι ένα ερευνητικό έργο σχετικά με την χρήση πλατφορμών ηλεκτρονικής δημοκρατίας για τη συν-δημιουργία πολιτικών και την ηλεκτρονική συμμετοχή. Το έργο έχει σαν στόχο να επιτρέψει στους πολίτες να γίνουν συμπαραγωγοί λύσεων για την Ευρώπη στο θέμα της ‘ποιότητας του αέρα’ μέσα από τη μέθοδο της συλλογής νομοθεσίας με συνεργατικό τρόπο σε πέντε χώρες, για την υλοποίηση Ψηφιακής Πλατφόρμας για κοινωνική ακρόαση* για να συγκεντρωθούν διαδικτυακές απόψεις για το πρόβλημα της ‘ποιότητας του αέρα’ και για να αναπτυχθεί μια καθολικά εφαρμόσιμη μεθοδολογία για την αξιολόγηση των εμπειριών ηλεκτρονικής συμμετοχής και των ηθικών οδηγιών για κοινωνική ακρόαση.

* Κοινωνικός αφουγκρασμός είναι η διαδικασία του να συλλέγεις και να αναλύεις δεδομένα από διαδικτυακές πηγές σχετικά με τις εκτιμήσεις, τις προσδοκίες και τις προτάσεις των ανθρώπων.

What are we crowdsourcing?

ECAS crowdsourcing platform hosts various projects. Please check below those that are the currently active and waiting for your contribution. Please visit a project's page and make an impact by answering just a couple of questions!

ECAS AWARDS 2024
popAI
European Dystopia
Citizenship Awards