Vegyen részt Ön
is a légszennyezés problémájának megoldásában!

This project is finalized.
Thank you for your contribution!

Miért van szükségünk az Ön segítségére?

A tiszta levegő alapvető fontosságú mindennapi egészségünk és jólétünk szempontjából. Sőt, a tiszta levegőhöz való hozzáférést ma már alapvető emberi jognak tekinthetjük. Azonban a rossz minőségű levegő az Európai Unióban és azon túl nagyon sok ember számára mindennapos tapasztalat.

A légszennyezés mélyreható, határokon átnyúló probléma. Éppen ezért az egészséges levegőminőség elérésére irányuló megoldásoknak is ugyanilyen nagyszabásúaknak kell lenniük, miközben a lehető leginkább figyelembe kell venniük az Európában élő emberek véleményét.

Vegyen Ön is részt a légszennyezés problémájának megoldásában! Kérdőívünk megválaszolásával Ön is hozzájárul ahhoz, hogy a legjobb jogszabály-ötleteket gyűjtsük össze ahhoz, hogy megállítsuk a szennyezést, megtisztítsuk a levegőt, és biztosítsuk mindenki számára az egészséges levegőt.


Mi az a crowdsourcing?

A crowdsourcing a problémák megoldásának és különböző "dolgok" előállításának módja, amelynek során olyan emberekkel teremtünk online kapcsolatot, akiket egyébként nem ismernénk.


Tudjon meg többet a projektünkről

A CODE Europe egy országokon átívelő e-demokrácia kísérlet szakpolitikák közös létrehozására, és egyben egy kutatási projekt is, amely az e-részvétel jellegzetességeit vizsgálja. A projekt célja, hogy a crowdsourcing módszerével tíz különböző városban lehetővé tegye az ott élő polgárok számára, hogy a levegőminőség témájában közösen alakítsanak ki megoldásokat. A projekt célja emellett, hogy létrehozzon egy ún. digitális dashboard-ot, amely megjeleníti az online térben a levegőminőséggel kapcsolatosan megjelenő véleményeket, illetve, hogy kialakítsa az e-részvétel általánosan alkalmazható módszertani keretrendszerét és a social listening* etikai irányelveit.

* A social listening az emberek értékeléseiről, elvárásairól és javaslatairól szóló online forrásokból származó adatok gyűjtésének és elemzésének folyamata.

What are we crowdsourcing?

ECAS crowdsourcing platform hosts various projects. Please check below those that are the currently active and waiting for your contribution. Please visit a project's page and make an impact by answering just a couple of questions!

ECAS AWARDS 2024
popAI
European Dystopia
Citizenship Awards